Over ons.

Bureau Méteau is dé specialist op het terrein van kinderzorgcommunicatie. We zijn de maker van educatieve materialen voor kinderen in de gezondheidszorg.

We verzorgen patiëntenvoorlichting, die aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Hierbij maken we gebruik van interactieve elementen en uitleg in duidelijke taal. Het optimaliseren van de communicatie tussen zorgverleners, ouders en kinderen, dat staat bij ons voorop.

Wat doen wij?
Bureau Méteau is specialist in kinderzorgcommunicatie. We hebben inmiddels 20 jaar ervaring op dit terrein. Succesvol communiceren met kinderen vraagt om een speciale aanpak. Kennis van hun belevingswereld en niveau is essentieel. Net als de juiste strategie, creativiteit en een passend medium of een doordachte mix van verschillende informatiedragers. Of het nu gaat om een lespakket, een kinderwebsite of een voorlichtingscampagne, Bureau Méteau weet als geen ander wat kinderen leuk en interessant vinden en hoe ze op een originele en effectieve manier kunnen worden bereikt.

 

Wij ontwikkelen kinderzorgcommunicatieconcepten en -producten in eigen beheer en voor opdrachtgevers. Centraal daarin staat altijd: wat is de boodschap en hoe brengen we die op een zo pakkend mogelijke manier over op kinderen? De media waarmee kinderen kunnen worden bediend zijn talloos. Welk middel of welke combinatie van middelen het beste werkt, hangt af van de boodschap. Bureau Méteau analyseert feilloos welke producten of lijn van producten uw boodschap succesvol kunnen overbrengen. Bovendien beschikken we over een veelzijdig team van vakmensen waarmee we deze media eigenhandig kunnen realiseren. Maar hoe de doelstelling ook luidt, prikkelend en interactief zijn onze producten in elk geval.